روش‌های بی حسی سریع دندان در خانه

روش اول: استفاده از دارو برای بی‌حسی دندان

ایبوپروفن

۱- یک ضد درد بی نسخه مصرف کنید

داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن یا استامینوفن عموماً اولین گام در جهت تلاش برای بی‌حسی درد دندان هستند. این داروها درد دندان را آرام کرده و همچنین هر گونه تورم در نواحی عفونی را کاهش می‌دهند؛ همچنین در تمام داروخانه محلی در دسترس عموم قرار دارند.

  • حین مداوای درد دندان برای فردی که زیر ۱۸ سال سن دارد، از آسپرین استفاده نکنید. این دارو می‌تواند موجب بروز سندرم رایدر کودکان و نوجوانان شود.
  • هنگام مصرف ضد درد بدون نسخه، از مصرف آن بیش از حداکثر دوز مورد نیاز پرهیز کرده و به عوارض جانبی احتمالی یا بروز آلرژی که ممکن است سبب خونریزی شدید داخلی شود، آگاه باشید.

بنزوکائین

۲- مستقیماً به محل درد بنزوکائین بمالید

بنزوکائین یک ژل بی‌حسی است که در تمام داروخانه‌ها بدون نسخه در دسترس است. هرچند این ژل اثر موقت داشته، اما با بی‌حس کردن بافت حساس، ملتهب و آلوده به طور مؤثر درد را آرام می‌کند.

  • درون دهان طبیعتاً محلی مرطوب بوده و این رطوبت سبب می‌شود که بنزوکائین به‌سرعت از بین برود. برای اثربخشی طولانی، ابتدا آن ناحیه را با یک پارچه تمیز خشک کرده و سپس ژل بی‌حسی را روی محل خشک شده بمالید.
  • با گذشت زمان، بنزوکائین رقیق شده و از بین می‌رود. برای اثربخشی طولانی، از زبان زدن به ناحیه بی‌حس پرهیز کرده و به آن منطقه انگشت نزنید. از بلعیدن دارو اجتناب کنید؛ این کار ناحیه گلو را بی‌حس می‌کند. بررسی کنید که مصرف این ژل سبب بروز درد یا هرگونه عارضه دیگری در ناحیه‌ی لثه شده یا خیر. در صورت مشاهده هرگونه مشکل، مصرف را متوقف کنید.

محلول آب‌اکسیژنه

۳- محل درد را با محلول آب‌اکسیژنه شستشو دهید

با این کار دندان‌درد به‌طور موقت تسکین یافته و همچنین باکتری‌هایی که سبب عفونت دهان می‌شوند، از بین خواهند رفت. محلول آب‌اکسیژنه ۳٪ را از داروخانه محلی تهیه کرده و به نسبت برابر با آب مخلوط کنید. حال محلول را تا شروع بی‌حسی محل درد، در دهان قرقره نمایید.

  • محلول را به بیرون تف کرده و تحت هیچ شرایطی آن را نبلعید؛ زیرا قورت دادن آن برای بدن مضر است.
  • همچنین می‌توان دهان را با این محلول شستشو داد؛ البته به این شرط که بعد از این کار، چندین بار دهان را با آب بشوییم. این عمل را ۳ مرتبه در روز انجام داده و به یاد داشته باشید، هرگز بیشتر از ۵ روز متوالی آن را تکرار نکنید؛ زیرا محلول آب‌اکسیژنه ممکن است سبب حساسیت دندان شود.

روش دوم: بی‌حسی دندان با داروهای طبیعی

روغن میخک

۱- چند قطره روغن میخک روی دندان بریزید

روغن گل میخک باکتری‌ها را کشته و برخی از باکتری‌های آلاینده‌ی سوراخ دندان را از بین می‌برد؛ همچنین با اوژنول شیمیایی که خود عملکردی مشابه یک بی‌حس کننده موضعی دارد، ناحیه‌ای که به آن آغشته شده را به‌راحتی بی‌حس می‌کند.

  • روغن گل میخک را مستقیماً بر روی دندان مورد نظر و لثه‌ها بچکانید. همچنین می‌توان چند قطره از آن را روی یک پارچه پنبه‌ای ریخت و آن را روی دندان و لثه قرار داد.
  • این روغن در داروخانه‌های محلی در دسترس است.

۲– ترکیب پودر زنجبیل و فلفل کاین را به دندان بمالید

پودر زنجبیل و کاین را در یک کاسه با نسبت برابر ترکیب کنید، چند قطره آب اضافه کرده و تا خمیر شدن ترکیب، آن را هم بزنید. یک گوله پنبه یا گوشه‌ای از یک پارچه پنبه‌ای را به خمیر آغشته کرده و مستقیماً روی محل درد قرار دهید. این مخلوط اثری مشابه به روغن گل میخک داشته و درد دندان را بی‌حس می‌کند.

  • پودر زنجبیل و فلفل کاین را می‌توانید در بخش ادویه فروشگاه مواد غذایی محلی خود خریداری کنید.
  • از زنجبیل تازه یا خام استفاده نکنید؛ زیرا مخلوط باید پودر شود.
  • برای آرام کردن درد عصب، اطمینان حاصل کنید که مخلوط را به‌طور مستقیم روی دندان می‌گذارید. اگر فلفل کاین با لثه یا دندان برخورد کند، در بافت حساس این نواحی سبب احساس سوزش خواهد شد.

۳- دهان خود را با محلول آب نمک شستشو دهید

نمک بخش داخلی دهان را پاک‌سازی کرده و برخی از باکتری‌های آلاینده‌ی دندان را از بین می‌برد؛ همچنین بی‌حسی موضعی و کاهش درد را در پی خواهد داشت. یک لیوان آب شیرین را گرم کرده و یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه نمایید، سپس مخلوط ‌کنید تا نمک در آن حل شود. زمانی که نمک حل شد، محلول را در دهان به مدت ۳۰ الی ۶۰ ثانیه قرقره کنید. اگر درد پس از اولین شستشو به اندازه کافی تسکین نیافت، تا حد نیاز این عمل را تکرار کنید. ممکن است دریابیم که آب سرد یا گرم نتیجه بهتری خواهند داشت؛ بنابراین از درجه حرارتی که برای شخص شما بهتر عمل می‌کند، استفاده نمایید.

  • اطمینان حاصل کنید که آب نمک را از دهان خارج می‌کنید. مصرف بیش از حد نمک می‌تواند برای بدن مضر باشد.

روش سوم: اعمال مستقیم مواد بی‌حس کننده بر روی دندان

۱- یک کیسه پلاستیکی کوچک یخ را روی دندان نگه دارید

اگر یخ با دندان تماس مستقیم نداشته باشد، این روش تأثیر خوبی خواهد داشت. ۴-۳ قطعه یخ را درون یک کیسه پلاستیکی بیاندازید؛ اطراف کیسه را با یک پارچه پنبه‌ی تمیز پوشانده و آن را مستقیماً روی دندان مورد نظر قرار دهید. یخ باید حداقل به مدت ۱۵ دقیقه در محل درد بماند تا موقتاً تسکین یابد. این عمل را تا حد نیاز تکرار کنید.

  • اگر دندان مورد نظر در نزدیکی ورودی دهان باشد، می‌توان یخ را مستقیماً به پایه دندان مالید و اگر دندان به قسمت پشتی دهان نزدیک‌تر باشد، باید یخ را روی بخش داخلی گونه، نزدیک به محل درد قرار داد.

۲- یک کیسه چای گرم و مرطوب را در مجاورت آن دندان نگه دارید

از آنجا که دیگر برای تهیه چای از این کیسه استفاده نخواهیم کرد، قبل از اعمال به دندان، باید آن را مرطوب کنیم. ترجیحاً از چای سیاه استفاده کنید؛ این چای با تانن‌های منقبض کننده، تسکینی برای درد و تورم در اطراف دندان آلوده خواهد بود.

  • برای خیس دادن کیسه چای، به مدت ۵ ثانیه آن را در یک لیوان آب گرم فرو کنید.
  • کیسه چای را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه یا تا زمان تسکین درد، درون دهان نگه دارید. مراقب باشید که فشار بیش از حد اعمال نکرده و کیسه چای را گاز نزنید.

۳- یک قطعه آدامس جویده شده را روی دندان شکسته قرار دهید

هرچند این دارویی برای تسکین فوری درد دندان یا کاهش آن نیست؛ اما این کار از آسیب بیشتر دندان‌های شکسته یا دندان‌هایی که مواد پر شده‌ی درون آن‌ها لق بوده و یا کاملاً ریخته، جلوگیری می‌نماید. آدامس را با سمت دیگر دهان که درد ندارد بجوید و به‌آرامی آن را روی دندان شکسته فشار دهید.

  • در صورت امکان، از آدامس بدون قند استفاده کنید. قند موجود در آدامس‌های معمولی راه خود را به درون دندان شکسته باز کرده و روند پوسیدگی را تسریع می‌نماید، در حالی که آدامس بدون قند به دندان آسیب نمی‌رساند.
  • از جویدن غذا با دندان شکسته اجتناب کنید؛ زیرا ممکن است دردناک باشد و سبب آسیب بیشتر دندان شود.

 

منبع: چطورپدیا